عربي English עברית Deutsch Italiano 中文 Español Français Русский Indonesia Português Nederlands हिन्दी 日本の
Knowing Allah
  
  

Under category Dit is Mohammad
Creation date 2010-12-08 14:49:43
Hits 2494
Verstuur naar een vriend(in) Print Download article Word format Share Compaign Bookmark and Share

   

onderbreking van de openbaring

ibn sa'd heeft overgeleverd op gezag van ibn ‘abbaas, dat de openbaring een aantal dagen stopte. (30) na nauwkeurig onderzoek, lijkt dit het meest logische. om te zeggen dat het drieëneenhalf jaar duurde, zoals sommige geleerden beweren, is niet juist, maar er is geen ruimte om op meer details in te gaan.

ondertussen was de profeet s.a.w. in een soort depressie gevangen, gekoppeld aan verbijstering en verwarring. al-boekharie heeft overgeleverd:

de goddelijke inspiratie stopte een poosje en de profeet s.a.w. raakte zo bedroefd, zoals we hebben gehoord, dat hij verscheidene malen van plan was om zichzelf van de toppen van de hoge bergen te gooien en iedere keer als hij de top van een berg beklom, om zichzelf eraf te gooien, verscheen djibriel (gabriël) voor hem en zei: “oh mohammed ! jij bent inderdaad de boodschapper van allah in de waarheid,” waarop zijn hart weer tot rust kwam en hij kalmeerde en naar huis terugkeerde.

wanneer de periode van de komst van de openbaring lang werd, deed hij als voorheen, maar opnieuw verscheen djibriel (gabriël) voor hem, om te zeggen wat hij eerder had gezegd.
                      Previous article                       Next article
Bookmark and Share


أضف تعليق