عربي English עברית Deutsch Italiano 中文 Español Français Русский Indonesia Português Nederlands हिन्दी 日本の
Knowing Allah
  
  

Under category Dit is Mohammad
Creation date 2010-12-08 15:00:44
Hits 2326
Verstuur naar een vriend(in) Print Download article Word format Share Compaign Bookmark and Share

   

de qoeraisjieten horen over de oproep

het nieuws over deze fase van de oproep, hoewel het op heimelijke wijze en op individuele manier werd uitgevoerd, lekte uit en werd in heel mekka van openbaar belang. in het begin maakten de mekkaanse leiders zich niet al te veel zorgen over mohammed s.a.w. en besteedden geen aandacht aan zijn leerstellingen. in het begin dachten zij, dat mohammed s.a.w. slechts een religieuze filosoof was, zoals oemaijjah ibn abi as-salt, qoess ibn sa'idah, ‘amr ibn noefail en gelijkgezinden, die de gewoonte hadden te filosoferen over goddelijkheid en religieuze verplichtingen.

maar deze onverschillige houding veranderde al snel in ware vrees. de polytheïsten van de qoeraisj begonnen de bewegingen van mohammed s.a.w. scherp en bezorgd in de gaten te houden, uit vrees dat zijn oproep zich zou verspreiden en dat er een verandering in de heersende mentaliteit zou komen.

in drie ondergrondse jaren van de beoefening stond er een groep van gelovigen op die gekenmerkt werden door een gemoedstoestand van broederschap en samenwerking, met één vastgesteld doel in hun gedachten: het verspreiden en het stevig verankeren van de oproep tot de islam. drie volle jaren lang was mohammed s.a.w. tevreden geweest met het onderwijzen binnen een vrij beperkte kring. de tijd was echter gekomen, om openlijk het geloof van de heer te preken. de engel djibriel (gabriël) had een verdere openbaring van de wil van allah aan hem gebracht, om zijn volk onder ogen te komen, hun leugens ongeldig te verklaren en hun afgodendienende praktijken te verpletteren.

 

 

 
                      Previous article                       Next article
Bookmark and Share


أضف تعليق